Projecten

Bij ons jaarlijks bezoek aan Armenië worden wij vaak meegenomen naar projecten die dringend vernieuwing behoeven.
Als er noden zijn, worden die aangegeven door onze contactpersonen.
Het bestuur kijkt dan of de financiële mogelijkheden er zijn en of wij hieraan willen voldoen.

Zo is er met financiële hulp van Dorcas Heiloo in Saratak een eerste hulppost gerealiseerd.
De verkoop van honing, van door KOOK gesponsorde bijen, zorgen voor de benodigde middelen om studenten de mogelijkheid te geven om een studie te volgen of een vak te leren.
In 2013 zijn er in het Kinderheim in Snogh toiletgroepen en een wasruimte gemaakt.En in 2016 is er gezorgd voor bedjes, matrasjes, dekbedjes en gordijnen.
In 2016 is ook, door onder andere de auto sponsorrit van de VIA (Vrienden Individuele Automobielen), het interieur en de buiten speeltoestellen van het Kinderheim in Snogh opgeknapt.

Hieronder enkele projecten die wij in de loop van de jaren financieel ondersteund hebben:

  • Transporten met kleding, schoenen, gebreide truien door dames uit Eindhoven, laboratoriumkleding, AZ shorts en shirts , spellen, computers, naaimachine, 40 tal twinbears.
  • Bij een gezin gezorgd voor een aanbouw badkamer en het lekvrij maken van het dak.De vader van het gezin heeft een handbike gekregen voor meer bewegingsvrijheid en zelfstandigheid.
  • Maandelijks financieren van medicijnen, jaarlijks de eerste klassertjes voorzien van de eerste behoefte als rugzakje potlood en schriftje soms schoenen, jaarlijks ondersteuning voor Kerstfeest voor 2 scholen.
  • Voor het opknappen van de kantine van de middenschool in Gyumri hebben we gezorgd voor verf, vloertegels en meubilair.Ouders en leerkrachten hebben vrijwillig het werk verricht.

Te steunen projecten

Zomerkamp

Onze eerste insteek was om i.p.v.de kinderen naar Nederland te laten komen, de kinderen in hun eigen land te trakteren op een 14 daagse zomer-rustvakantie voor ong.30 kinderen, zowel in Shirak als in Lori. Naar deze kampen wordt erg uitgezien door de kinderen.lees verder

Families helpen families

Wij zagen en zien nog steeds hoe moeilijk veel gezinnen het hebben in de getroffen gebieden in Armenië en nodigen Nederlandse families uit om een Armeens gezin voor 16 euro per maand financieel te ondersteunen. Op dit moment worden er 34 gezinnen ondersteund.lees verder

Studiefonds

Ook is op verzoek vanuit Armenië het studiefonds ontstaan. Als onze financiële positie het toelaat kunnen we aan de verzoeken voldoen. In de afgelopen jaren heeft de stichting 21 kinderen een vak kunnen laten leren of een universitaire studie laten volgen. Op dit moment worden 4 studenten financieel in hun studie ondersteund.lees verder

Wilt u de Stichting Kinderhulp Armenië ondersteunen.
Donaties en periodieke donaties zijn welkom.
Dan kan dat op rekening NL63 RABO 0127 1851 27.
De stichting is een ANBI instelling waardoor donaties aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting.