Over ons

In 2001 maakten wij via een organisatie kennis met het naar Nederland halen van de meest arme kinderen uit het door de aardbeving getroffen gebied in Armenië. Met hulp van gastouders hadden de kinderen een maand vakantie.

De situatie in Armenië was en is nog steeds zo slecht, dat er voor de allerarmste kinderen nauwelijks eten is en de scholen en huizen niet verwarmd konden worden i.v.m. extreme kou.

Onder de indruk van deze barre situatie en na een opmerking van een Armeense begeleidster van deze groep kinderen die zei: “Jullie kunnen zoveel meer doen voor onze kinderen met jullie euro bij ons”. Dat was, voor ons, de aanleiding om met een groepje mensen samen te komen. Wij besloten om niet in Nederland te helpen, maar in Armenië.
In 2005 is een groepje initiatief nemers op uitnodiging naar Armenië om met eigen ogen te zien hoe het daar is en waar behoefte aan is.

Zo is in oktober 2006 “Stichting Kinderhulp Armenië” geboren, met als doel de meest kwetsbare kinderen in het voormalig aardbevingsgebied te helpen in de meest brede zin van het woord.

Wij hebben contact gemaakt met betrouwbare mensen van de N.G.O. (Non-Governmental Organisation) in Armenië.

Armine Serboyan, lerares Engels en Gurgen Yeghoyan, hoofd van de N.G.O in de provincie Shirak en Ghuschik Gorchmasyan, lerares Duits en Albert Alichanyan en Tatev in de provincie Lori.

Wilt u de Stichting Kinderhulp Armenië” ondersteunen?
Een donatie aan de stichting kan op rekening NL63 RABO 0127 1851 27, t.n.v. “Stichting Kinderhulp Armenië”.
Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 37128079. De Stichting is een ANBI instelling waardoor donaties aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting.