Zomerkamp voor de kinderen uit de regio van Snogh

25-07-2021

Omdat het te heet was deze zomer in de bergen waar het zomerkamp was gepland, heeft de burgermeester en onze contactpersoon aldaar naar een alternatief gezocht.

Het werd een zeer interessante tocht naar de stad Gyumri (in het midden van Armenië)

De kinderen ,die normaal gesproken nooit buiten hun eigen dorp komen konden nu met een bustocht naar deze grote stad. Het verblijf in Gyumri betrof 7 dagen in een hotel (betaald door de burgermeester ) en er was een educatief interessant programma gemaakt door onze contactpersoon Ghuschik ter plaatse. (betaald door onze sponsoren en de stichting )

Het betrof een project gemaakt door kunstenaars/studenten uit Gyumri die recyclebare spullen in een groot kunstproject lieten zien hoe ze met wegwerpmateriaal kunst konden maken. Zeer interessant vonden onze kinderen het. Ook leerden ze de grote stad een beetje kennen, bezochten ze interessante huizen aldaar en kregen ze workshops, voorlichting over gezonde voeding ,afval verzameling en plastic hergebruik. Ook was er tijd voor ontspanning. De kinderen vonden het zeer geslaagd en waren heel blij met dit alternatieve zomerkamp.

Hieronder staan wat foto ’s over het zomerkamp van Ghuschik en haar kinderen uit Shnogh, meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.