Nieuwsbrief juni 2021

Dit was een erg turbulent jaar voor Armenië en wij konden hier in Nederland alleen van de zijlijn toekijken hoe het in onze regio s ging aldaar. Gelukkig hadden en hebben we een goed contact met onze contactpersonen ter plaatse en hebben we regelmatig nieuws uitgewisseld.

Zo hoorden we over de Corona die ook in Armenië flink heeft huis gehouden. De vaccinaties zijn ook daar begonnen maar alles is nog op een kleine schaal en vooral in de omgeving van de hoofdstad Yerevan. Ook heeft Armenië als overheid niet genoeg geld om op grote schaal (zoals bij ons in Nederland ) vaccinaties in te kopen. Daar is dus nog een lange weg te gaan.

Niet alleen de Corona is er in Armenië nog steeds, maar ook heeft de oorlog met het buurland Azerbeidzjan het afgelopen jaar diepe sporen na gelaten in alle dorpen en steden in Armenië.

Ook in onze regio s zijn gezinnen getroffen door het wegvallen van vader, broer of oom. Veel kinderen zijn wees geworden of de familie heeft geen inkomen meer nadat vader ,gedood dan wel als krijgsgevangene of vermist is geraakt tijdens deze oorlog. De contactpersonen houden ons op de hoogte.

Gelukkig zijn de scholen weer heropend en zijn onze regio ’s weer aan t opkrabbelen. Zo hebben we een lading pennen naar de school in Lori gestuurd . Zie onze website hiervoor. Voor de komende zomer gaan we weer een vakantiekamp organiseren in de bergen bij Lori/ Snogh De burgermeester aldaar is erg actief en ondersteunt deze plannen. Ook in Gyumri worden er plannen gemaakt voor zomerse uitstapjes. Uiteraard komen er straks foto ’s hiervan op onze website.

Daarom vragen wij uw aandacht voor de zomerse activiteiten die dit jaar nog belangrijker zijn dan ooit om de kinderen weer wat plezier te geven.

Elk jaar wordt er een zomerkamp georganiseerd door onze contactpersonen in de regio’s Gyumri en Lori

In hun eigen gebied zorgen zij met hulp van vrijwilligers ervoor, dat er zo’n 35 kinderen per regio gedurende 14 dagen onbezorgd kunnen genieten van een vakantie in het zomerkamp.

Er wordt gezorgd voor goede voeding, rust, gezelligheid, sport en excursies.

Dit is alleen maar mogelijk tijdens de zomerkampen. Bij de gezinnen thuis is er het jaar door weinig te eten en moeten de kinderen zich zelf vermaken. Geld voor wat extra’s is er niet. Dit is het enige moment dat de kinderen vakantie hebben.

Het doel van dit project is om de kinderen een onbevangen en zorgeloos zomerkamp te geven in hun eigen omgeving.

Dit alles kost veel geld.

Wij willen U vragen om eenmalig een bijdrage te geven, ten behoeve van de zomerkampen. Elke bijdrage, hoe klein of groot dan ook, zorgt ervoor dat de zomerkampen dit jaar weer door kunnen gaan.

Wilt u de zomer(dag uitjes/kampen) ondersteunen?

Een donatie of een periodieke donatie om de zomerkampen jaarlijks te doen plaatsvinden zijn uiterst welkom.

Dat kan op rekening NL63 RABO 0127 1851 27 van de Stichting Kinderhulp Armenië onder vermelding van zomerkamp.

De stichting is een ANBI instelling waardoor donaties aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting.

Ook zoeken we nieuwe sponsor families, weet u iemand in uw omgeving die maandelijks een familie zou willen ondersteunen? Laat het ons weten.