Muziekschool Snogh

01-10-2019

Hierbij het verslag doen van het creëren, aanpassen en inrichten van een muzieklokaal in een bestaande Muziekschool in Snogh in Armenië m.b.v. de door KOOK beschikbaar gestelde gelden.

Doordat de vloer van de beschikbare ruimte niet voldoende geschikt was op de 1eetage van het gebouw, is besloten om de muzieklokaal naar de begane grond te verplaatsen, nu 50m2. Er is een nieuw podium gemaakt, de vloer is hersteld en verstevigd en op de vloer is laminaat gelegd, dat ter bescherming voorzien is van een laklaag. De ruimte op de 1eetage is in tweeën opgedeeld in 2 leslokalen, waarvan nu 1 leslokaal ingericht en in gebruik is. Doordat er van 2 lokalen, op de begane grond, één ruimte is gemaakt, zijn de wanden gestukt en netjes glad gemaakt en van een beige verflaag voorzien. Ook is de muzieklokaal voorzien van nieuwe verlichting. Dit alles heel basic, maar netjes. De gordijnen die ze hebben laten naaien geven de hele ruimte allure! De ruimte is compleet met 60 stevige nieuwe stoelen.

De nieuwe muziekzaal is officieel geopend op 30 september.

Wij, mijn man en ik, mochten samen met de burgemeester/gemeente chef de opening verrichten. Wij kunnen u alleen maar vertellen en laten zien d.m.v. de foto’s hoe dankbaar en blij ouders en kinderen met deze prachtige ruimte zijn.

De werkzaamheden zijn door de mensen van het dorp zelf verricht, terwijl de materialen door Kook mochten worden aangeschaft. We werden overladen met zelf geplukte bloemen en dankbare speeches en certificaten van dankbaarheid, door de vele ouders en genodigden die op dit festijn aanwezig waren.

Na het officiële gedeelte werden wij getrakteerd op een mooi concert van zang en muziek, door de kinderen en soms ook met de leraressen. Vanuit deze muziekschool zijn al verschillende kinderen doorgestroomd naar het conservatorium in Yerevan. Het is bijzonder te zien en te horen hoe deze kinderen en volwassenen, vol passie, muziek beleven. Het is geweldig voor hen om in deze nieuwe ruimte de emoties met elkaar te delen.

Kortom een groot gevoel van dankbaarheid in Snogh, waar de burgemeester/gemeente chef en onze contactpersoon hebben verteld, hoe al uw medewerkers van Kook, belangeloos voor dit project hebben gewerkt.

En wij, als bestuur van Stichting Kinderhulp Armenië sluiten ons heel graag daarbij aan.

Alle foto’s van de opening van de musiekschool vindt u op de site in het fotoalbum.

Namens Stichting Kinderhulp Armenië

Marijke Langenberg