Goede doelenrit VIA (Vrienden Interessante Automobielen)

15-09-2019

Zondag 15 september hebben wij onze Goede doelen rit gehouden. Er hadden zich 18 deelnemers aan gemeld. De aanmelding viel een beetje tegen. Uiteindelijk kwamen er 23 deelnemers die koffie en appelgebak met slagroom kregen. Elke auto kreeg van de “Burg Groep” uit Heerhugowaard een verassing voor mee naar huis.

Het was goed weer om ook met open dak te rijden en omdat het niet te veel auto's waren was het mooi compact en konden we goed bij elkaar blijven. De rit ging van golfbaan Regthuys te Winkel over Kolhorn naar Anna Paulowna, daar was de brug en rotonde af gesloten wegens werkzaamheden maar er was gelukkig een goede omleidings route aangegeven. Dit had ik ontdekt bij het controleren van de route dus geen probleem en kwamen we weer op de geplande route terecht, de Molenvaart. Dan door Breezand over het Noord Hollands kanaal en op de ventweg langs vliegveld De Kooy voor Den Helder links af, uiteindelijk kwamen op de Jan Verfailleweg terecht en hadden we een tussen stop bij Duinoord's Steakhouse voor een versnapering en gezellig bij kletsen aan de lange tafel. Na ongeveer drie kwartier, rijden we langs de duinen richting Grote Keten. Daar zijn we afgeslagen richting ’t Zand de ventweg op langs de N9 de brug over bij de Stolpen over de N248 richting Schagen afslaan naar de N241 en dan door Barsingerhorn richting Lutjewinkel. Door Winkel naar ons eind doel de golfbaan Regthuys waar we een geslaagde rit afsloten met gezellig een koffie of wat anders.

Namens onze stichting Kinderhulp Armenië wil we de VIA en alle deelnemers hartelijk danken voor de financiële bijdragen die wij mochten ontvangen.