Cultuurtrip kinderen uit de regio Spitak

Een verslag van Armine (contactpersoon van de stichting in Armenië) over een schoolreis die mogelijk gemaakt werd door onze stichting d.m.v. een kleine financiële bijdrage.

We zijn net terug met de kinderen uit de regio Spitak, van onze schoolreis. Ik zal er nu een verslag van geven. Ook heb ik er wat foto ‘s van bijgesloten zodat jullie er een beeld bij krijgen. Het was geweldig en met de hulp van sommige ouders gezamenlijk georganiseerd en dat was goed. De reis werd georganiseerd voor 20 kinderen van verschillende scholen in de leeftijd 11-13 jaar. De meeste kinderen die meegingen kunnen normaal niet kunnen deelnemen aan schoolreisjes, omdat er geen geld voor is.
De reis was naar Garni en het vergelegen Geghard. Historisch en cultureel belangrijk, en de mooiste plaatsen van Armenië. De reis werd gesteund door een paar ouders die mee konden en het financieel iets beter hebben, en een aantal leraren.
Helaas kon ik niet deelnemen omdat ik ziek was tijdens deze dagen.
Hieronder zijn de foto’s. De kinderen werden ook meegenomen naar een plek waar ze konden zwemmen in het zwembad, lekker eten en buiten spelen. We kunnen terugkijken op een geslaagd uitje.