Nieuwsbrief mei 2014

Beste Sponsorfamilies, Sponsoren en Belangstellenden,

In december 2013 hebben wij u een nieuwsflits gestuurd met de vraag, of u een bijdrage wilde leveren voor een andere auto voor Albert en Ghuschik, omdat hun inmiddels 33 jaar oude Lada niet meer veilig was. Dat heeft u gedaan en het is gelukt!! Heel veel dank hiervoor. De stichting heeft 3250 euro mogen ontvangen om voor Albert een betrouwbare, veilige auto aan te schaffen. Zo kan hij nu veilig op pad gaan om voor de kinderen datgene te doen, wat noodzakelijk is. Apetrots zit Albert, breed lachend achter het stuur van de juist aangeschafte Opel Vectra. Albert’s eerst keus ging uit naar een Lada Niva, maar het was niet mogelijk om een dergelijke auto aan te kopen voor het beschikbare bedrag. Albert en Ghuschik vragen ons om hun onmetelijke dank uit te spreken. Zij zijn ontzettend blij en zullen dit hun leven lang niet vergeten. Wij hopen dan ook, dat zij lange tijd van deze auto gebruik zullen kunnen maken voor de stichting.

In onze vergadering op 16 februari j.l. heeft Mieke als onze penningmeester, afscheid van ons genomen. Zij gaf al eerder aan, dat de werkzaamheden van het penningmeesterschap haar te veel tijd kosten i.v.m. haar persoonlijke omstandigheden, werk en studie. Mieke heeft haar penningmeesterschap steeds correct en met veel betrokkenheid uitgevoerd. Wij bedanken haar hartelijk en wensen Mieke in haar leven veel geluk en succes toe. Op diezelfde avond hebben wij aan Fred Zonneveld het stokje mogen overdragen. Fred is nu onze nieuwe penningmeester. Hij doet het al uitstekend en wij hopen, dat Fred zich snel bij ons thuis voelt en wensen hem veel succes toe.

Om onze contactpersonen in Armenië persoonlijk te ontmoeten en te spreken en te zien hoe het met de kinderen/families gaat en onze projecten te bekijken, was er een reis geplant van 4 t.m. 12 mei j.l. Een van de sponsorouders wilde met ons meereizen, zodat hij ook eens kon kijken hoe het allemaal gaat in Armenië. Wegens gezondheidsredenen van Marijke is de reis niet doorgegaan. De tassen, die verstuurd zijn via het Armeense Rode Kruis, zijn goed aangekomen. Vooral de kleding van AZ en de voetbalschoenen voor de sportclub zijn met grote blijdschap ontvangen. De kinderen zijn altijd erg blij met hun presentjes.

Het bestuur dringt er steeds bij Armine en Ghuschik op aan, om de gesponsorde families in Armenië een kaartje of een berichtje naar de Hollandse families te laten sturen. Wij weten, dat dit ook door hen aan de ouders/verzorgers word doorgegeven. Helaas werkt het niet altijd zo. We zullen er rekening mee moeten houden, dat Armenië een heel andere cultuur heeft, met ook andere normen en waarden. Een cadeautje b.v. wordt aangenomen, je wordt ervoor bedankt, maar het pakje wordt niet opengemaakt, waar je bij bent. Armeniërs zijn een gelovig volk, en het is het geloof, dat hen, in hun vaak erbarmelijke bestaan op de been houdt. Wanneer zij God in hun nood om hulp vragen, voor wat dan ook, en hun gebed wordt verhoord, door het ontvangen van b.v. uw maandelijkse bijdrage, zodat ze brood kunnen kopen voor hun kinderen omdat ze niet met honger naar bed hoeven te gaan, of voor kleding, of voor een studiebijdrage, dan zijn wij, alleen een middel tot! Misschien kunt u ook met deze gedachtegang meegaan. Dan hoeft de linkerhand niet te weten, wat de rechterhand heeft gegeven. Dan is een bedankje ineens niet meer zo noodzakelijk. Na ontvangst van tassen en/of andere zaken, wordt het bestuur altijd geïnformeerd en de contactpersonen bedanken de gulle gevers altijd namens de ouders en henzelf. Het bestuur blijft erop toezien, dat uw donaties op de bedoelde plaats komen. Voor een gesponsorde studie of cursus moeten kwitanties overlegd worden en ook een kopie van het diploma. De diverse studenten, die op dit moment via onze stichting mogen studeren, zullen binnenkort aan de examens en de testen beginnen. We wensen ze veel succes toe en wij houden u op de hoogte van de resultaten.

Tijdens de laatste vergadering heeft Carla te kennen gegeven haar functie als secretaris per 2 juni a.s. te willen neerleggen. Dat spijt ons zeer. Wij hebben haar leren kennen als een enthousiast en toegewijd persoon, die zich steeds volledig heeft ingezet voor onze stichting kinderhulp Armenië. Mede door haar inzet en betrokkenheid is de stichting wat zij nu is. Wij bedanken Carla voor alles wat zij gedaan en voor elkaar gekregen heeft en wensen haar in haar verdere leven alle goeds toe. I.v.m. het neerleggen van haar functie, wil Carla graag een persoonlijk woord tot u richten. Haar bijdrage kunt u hier op onze site vinden. Hiermee is de functie van secretaris vacant. Iets voor u misschien? Meld u dan bij Fred Zonneveld tel. 072 56 15228 of fw.zonneveld@chello.nl

Over de bijen hebben wij nog weinig nieuws ontvangen. De tijd van oogsten van de honing is nog niet aangebroken. Zoals is afgesproken met Ghuschik en Albert en Armine en Gurgen, moeten de kosten van een zomer-rustkamp als ook een studie hiervan bekostigt worden. In Snogh, bij Albert, zijn er destijds jonge bijen aangekocht. Het blijkt, dat deze jonge bijen meerdere jaren nodig hebben om tot een volledige productie van honing te kunnen komen. Ghuschik zegt, dat zij steeds wordt gevraagd door de kinderen of er nog een zomerkamp kan komen. Maar met deze vooruitzichten ziet dat er niet zo naar uit. We hebben Ghuschik gevraagd haar creativiteit aan te spreken en ook met de burgemeester te praten. Misschien kunnen we met elkaar tot een oplossing komen. De kinderen kijken zo uit naar een kamp!

Voor de RABO sponsorfietstocht kunnen wij nog enthousiaste fietsers gebruiken. De fietstocht wordt gehouden op zaterdagochtend 14 juni a.s. Meld u a.u.b. aan bij Fred 072 5615228 Wij hopen, dat u uw sponsoring zult kunnen blijven continueren, want dat is letterlijk BROOD nodig. Ook in Armenië rijzen de prijzen de pan uit. Uw bijdrage is voor uw sponsor kind/familie een GESCHENK UIT DE HEMEL.

Het bestuur van Stichting Kinderhulp Armenië wenst u een heerlijke, zonnige zomer.